D2 Olie Owatrol 1 liter

D2-olie zorgt voor een diepglanzende afwerklaag van met Owatrol D1-olie behandeld hout (zie Owatrol D1-olie).

Availability: In stock

€ 29,95

Details

Zorgt voor een diepglanzende afwerklaag van met Owatrol D1-olie behandeld hout (zie Owatrol D1-olie). Wordt o.a. gebruikt op houten schepen. Wordt NIET geadviseerd voor behandeling van (tuin)meubelen!

AANBEVOLEN TOEPASSINGEN
Voor het duurzaam verfraaien van alle in de botenbouw gebruikte houtsoorten.
Te gebruiken op nieuw en oud hout, zowel binnen als buiten, maar uitsluitend op hout dat tevoren werd behandeld met D1.
D2 kan worden gebruikt voor werkzaamheden boven de waterlijn.

EIGENSCHAPPEN
D2 vormt een sterke en tegelijkertijd soepele film.
De afwerklaag geeft een diepglanzende en duurzame laag waarin geen scheurtjes of blazen ontstaan en die niet gaat schilferen zoals dat met zoveel soorten bootlak gebeurt nadat deze gedurende enkele maanden aan weer en wind zijn blootgesteld. Dus diepglanzend..... maar weinig onderhoud!
Snel te herstellen zonder dat het nodig is vooraf kaal te maken of te schuren.

ONDERHOUD EN HERSTEL VAN EEN AFWERKLAAG MET D2
Om een D2-afwerklaag goed te onderhouden verdient het aanbeveling de behandelde oppervlakken regelmatig met zoet water af te wassen om zoutresten te verwijderen.
Om een D2-afwerklaag te herstellen kunt u het beschadigde oppervlak voorbewerken met waterproof schuurpapier (bv. nr 320), waarbij D1 als polijstmiddel wordt gebruikt. Niet echt schuren, de filmlaag alleen maar ontglanzen op de beschadigde plekken. Daarna het oppervlak schoonvegen met een niet pluizende in D1 gedrenkte doek. De volgende dag of in de loop van de volgende dagen, na droging, een eerste laag D2 gevolgd door een tweede laag opbrengen (het heeft geen nut tussen de lagen te schuren). Vóór ingebruikneming dient u de op de verpakking aangegeven droogtijd in acht te nemen. Het fraaie aanzien is volledig hersteld.

D2 - Beter dan 'bootlak'. Jarenlang plezierig varen met een minimum aan onderhoud .

GEBRUIKSAANWIJZING
- het hout dient van tevoren behandeld te worden met D1.
- om een uitstekend resultaat te verkrijgen dienen 6 niet te dunne lagen D2 op de ondergrond te worden aangebracht. Gedurende minstens 12 uur na elke laag laten drogen, dat wil dus zeggen dat er 1 laag per dag kan worden opgebracht. Het aanbrengen van de 6 lagen mag niet langer dan 1 maand duren. Schuren na het aanbrengen van een laag is niet nodig. Gedurende 3 à 4 dagen laten drogen alvorens de boot in gebruik te nemen. Tijdens het opbrengen van D2 mag de omgevingstemperatuur niet lager zijn dan 8 - 10°C. Het product niet gebruiken bij vochtig weer of later in de middag als er kans op condensvorming of mist bestaat waardoor een nieuwe D2-laag dof zou kunnen worden of zelfs van aanzien zou kunnen veranderen. In het algemeen zullen dergelijke aantastingen verdwijnen indien het hout aan zonlicht wordt blootgesteld.

TECHNISCHE GEGEVENS
- Uiterlijk aspect: Olievernis.
- Kleur: Amberkleurig.
- Soortelijk gewicht bij 18°C: 0,875 - 0,885 kg/l.
- Vlampunt: +63°C.
- Bewaartemperatuur: Niet boven +50°C bewaren.
- Bindmiddel: Owatrol-olie en alkydharsen
- Verdunningsmiddel: Niet aan D2 toevoegen

ADVIEZEN
NIET VERDUNNEN
Verwijdering: spatten of druppels D2 dienen onmiddellijk verwijderd te worden zolang het product niet droog is. Na droging zijn vlekken zeer moeilijk te verwijderen; u dient dus zorgvuldig met het product om te gaan. Kwasten en rollers kunt u reinigen met terpentine.
N.B. “D2”: Op loopgedeelten kan de afwerklaag glad zijn. Op dergelijke plaatsen verdient het aanbeveling uitsluitend D1 te gebruiken; dit product geeft het hout eveneens een fraai aanzien. De met D1 behandelde oppervlakken zijn stroef en bieden een goede grip.
Rendement: 15 m2 / liter.
Te gebruiken materiaal: kwast, roller.
Gebruikstemperatuur: +35°C / +8°C.
Droogtijd: 12 uur tussen de lagen.
Ingebruikneming: 3 dagen.
Reiniging materiaal: Terpentine.

Bovenstaande aanwijzingen worden ter informatie verstrekt; de fabrikant/importeur is niet aansprakelijk voor het gebruik van de producten, omdat deze niet onder zijn toezicht werden toegepast.