SIKAFLEX 290 DC PRO koker 300 ml zwart

Sikaflex 290 DC PRO deknaden kit

Availability: In stock

€ 18,50

Details

Sikaflex®-290 DC pro  is een UV bestendige 1-komponent voeg afdichtingskit op basis van polyurethaan die speciaal is ontwikkeld voor het inkitten (inrubberen) van naden in traditionele houten dekken in de jacht- en scheepsbouw.
De Sika 290 DC pro afdichtkit hardt uit tot een flexibel elastomeer dat goed geschuurd kan worden, en overlakbaar is.

Door het plaatsen van de tape krijg je alleen hechting van Sikaflex-290 DC pro aan de flanken (tweepuntshechting).
Wij adviseren altijd een houtvochtigheid tussen 10-12% bij het inrubberen van teakdekken.
Worden de teakplanken gelegd en ingerubberd, dan kunnen de planken flink krimpen als bij droge omstandigheden het houtvochtgehalte afneemt.
Hierdoor ontstaan spanningen op de aanhechting van Sikaflex-290 DC op de bodem van de teakvoegen als er geen tape op de bodem ligt.
Als gevolg hiervan kunnen er scheurtjes onstaan, die na verloop van tijd verder kunnen inscheuren, met lekkage tot gevolg.

Sikaflex®-290 DC pro is uitsluitend bestemd voor het afkitten (inrubberen) van naden in traditionele houten dekken in de jacht- en scheepsbouw (secundaire afdichting).
Dit product is alleen geschikt voor gebruik door ervaren professionals. Voer vooraf altijd tests uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de compatibiliteit van de lijm en het materiaal.

1-C formule
Niet-corrosief
Schuurbaar
Uitstekend bestand tegen UV licht en weersinvloeden
Goed bestendig tegen zeewater en zoetwater
Gemakkelijk verwerkbaar
Koker 300 ml.
Kleur zwart

You may also be interested in the following product(s)