Aluminium huidanode type Vetus Alu 25

Aluminium anode type Vetus Alu 25

Availability: In stock

€ 36,75

Details

Aluminium huidanode type Vetus Alu 25

Voor schepen die meestal op zoet water varen, adviseren wij aluminium anoden, omdat aluminium een hoger potentiaalverschil met andere metalen heeft dan zink. Dat is zeer belangrijk omdat zoet water een hogere elektrische weerstand heeft dan zout water.
Kathodische bescherming door middel van anoden is absoluut noodzakelijk voor het behoud van alle metalen delen onder water. Dus niet alleen op stalen, maar ook op houten, polyester en aluminium schepen moeten anoden worden aangebracht. De aluminium anoden bestaan uit een legering van aluminium-indium en zink Mil - A - 24779 (SH). Alle Talamex anoden hebben een gestroomlijnde vorm. Zij worden gemonteerd ofwel door middel van speciaal voor dit doel gefabriceerde draadeinden, die aan de romp van een stalen schip gelast worden, dan wel door middel van speciale bouten (dóór de scheepshuid) voor polyester en houten boten. Deze draadeinden en bouten leveren wij separaat.
Geef bij bestelling altijd het materiaal van het schip op, zodat wij u de juiste bevestigingsmaterialen kunnen toezenden. Alle metalen delen moeten direct met de anode in verbinding staan. Voor dit doel zijn bijvoorbeeld de bij polyester schepen te gebruiken bouten reeds voorzien van een speciale aansluiting voor elektriciteitsdraad, zodat binnen het schip de verbinding met metalen delen kan worden gemaakt. Bij polyester en houten schepen dienen alleen de metalen onderdelen te worden beschermd.
De anoden worden zonder aansluitkit geleverd. Voor anode type 25 zijn twee aansluitkits nodig.
Extra informatie
Gewicht 1 (kg)
Afmetingen (lengte x breedte x hoogte) (mm) 250 x 28 x 65
Beschermde oppervlakte bij deugdelijke verf (m) 24
Beschermde oppervlakte bij verouderde verf (m) 12
Beschermde oppervlakte volkomen kaal (m) 6,5

 

You may also be interested in the following product(s)

Zwemtrap / steigertrap 3 treden aluminium UITVERKOCHT

Zwemtrap / steigertrap 3 treden aluminium UITVERKOCHT

Regular Price: € 276,15

Speciale prijs € 189,00

Dometic Coolmatic CRX 110 compressor koelkast UITVERKOCHT

Dometic Coolmatic CRX 110 compressor koelkast UITVERKOCHT

Regular Price: € 1.185,00

Speciale prijs € 998,00