Vallentouw 10 mm vanaf 12 mtr + snapsluiting

Marlow Doublebraid Val met professioneel aangesplitste wartelende R.V.S. snapsluiting. Lengte vanaf 12 meter.

Availability: In stock

€ 49,00

* Required Fields

Details

Val Ø 10 mm.met professioneel aangesplitste wartelende R.V.S. snapsluiting.


Dubbelgevlochten, voorgerekt 100 % polyester, kinkvrij, zeer soepel lopend over blokken en lieren, goede grip op valstoppers en selftailing lieren.
Een 24-voudige polyester mantel gemaakt van hoogwaardig slijtvast garen geeft de lijn een solide maar toch een zacht gevoel.
De kern van deze val- of schootlijn is gemaakt van hoogwaardige continue polyester garens. De 12-voudig geslagen kern heeft een relatief grote hoek waardoor deze kern minimale constructierek vertoont. Een uniek voorrek proces maakt dat deze lijn minimale rek heeft en toch zijn soepele eigenschappen behoudt. De lijn wordt nadat deze gevlochten is compleet met kern en mantel in de oven voorgerekt en langzaam afgekoeld. Hierdoor blijven de garens netjes in lijn staan en hebben niet de neiging om terug te draaien waardoor de lijn weer terug zou "krimpen".
De lijn houdt niet alleen prettig vast maar loopt ook zeer soepel door de blokken heen en geeft hierdoor minder weerstand bij het aantrekken of vieren.
De lijn is bij Spinlock getest op houdkracht in de valstoppers en overschrijdt ruim de gespecificeerde krachten.
Om de lijn op een reële manier te testen is deze met een voorspanning van 200 kg opgerekt tot resp. 500kg en 1000kg. Dit zijn normale waarden voor schepen van 32 resp 37 voet.

De rek bij deze waarden is uitermate laag, de 10 mm. lijn heeft een rek van slechts 4,3 % bij 1000 kg !

Toepassing; genuaval, grootzeilval, spinnakerval, genuaschoot, grootschoot, trimlijn etc.
Marlow Doublebraid
Breeksterkte Ø 10 mm : minimaal 3390 kg.
Kleur :  wit / blauw
RVS snapsluiting 90 mm.
Breekkracht: 1600 kilo